ΑΡΘΡΑ

27 Μαΐου 2019

Οι πολλές κυήσεις κυοφορούν κίνδυνο πυελικής συμφόρησης

Μια εγκυμοσύνη, μπορεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός στη ζωή μιας γυναίκας, αλλά περισσότερες εγκυμοσύνες μπορεί ενδεχομένως να οδηγούν στην ανάπτυξη διατεταμένου φλεβικού δικτύου στη πύελο, με κίνδυνο ανάπτυξης κιρσών στην πύελο
25 Φεβρουαρίου 2019

Ευρυαγγείες: Απαραίτητη η εξειδικευμένη θεραπεία τους

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η κλινική εξέταση των ευρυαγγειών από τον αγγειοχειρουργό, προκειμένου να διαγνώσει πιθανή σύνδεσή τους με τυχόν πρόβλημα πιο μεγάλων κεντρικών φλεβικών κλάδων, παρά το γεγονός ότι η παρουσία τους είναι κάτι περισσότερο από εμφανής
26 Νοεμβρίου 2018

Απαραίτητος ο έλεγχος των φλεβών πριν την εγκυμοσύνη

Η εμφάνιση των κιρσών μπορεί να εκδηλωθεί και από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, αλλά πιθανότατα οι κιρσοί αυτοί προϋπήρχαν, ενδεχομένως σε αρχικό στάδιο και δεν είχαν τύχει θεραπευτικής αντιμετώπισης.
26 Νοεμβρίου 2018

Η Τεχνολογία αρωγός στην αξιόπιστη διάγνωση των κιρσών

Πολλές φορές έχει αναφερθεί ο Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου στη σημασία της σωστής διάγνωσης των κιρσών ως του σημαντικότερου παράγοντα για την εφαρμογή της θεραπευτικής μεθόδου
28 Φεβρουαρίου 2018

Συχνές ερωτήσεις φλεβικών παθήσεων οι απαντήσεις τους

Άραγε τα ψηλοτάκουνα επηρεάζουν τις φλεβικές παθήσεις και αν τελικά πάσχω από κιρσούς πόσο θα μου κοστίσει να απαλλαγώ από αυτούς; Σ’αυτό το άρθρο απαντάμε σε μερικές από τις πιο συχνές ανησυχίες σας.
28 Φεβρουαρίου 2018

Προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνιση φλεβικής ανεπάρκειας

Η φλεβική ανεπάρκεια τείνει να εμφανίζεται πολύ συχνά και ιδιαίτερα στις μέρες μας. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που σχετίζονται με την φλεβική ανεπάρκεια;
28 Φεβρουαρίου 2018

Τα συμπτώματα της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας

Υπάρχουν μερικά σημάδια που ακόμη και αν δεν τα προσέξατε ποτέ έως σήμερα ίσως να μαρτυρούν ότι πάσχετε από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.
28 Φεβρουαρίου 2018

Πώς δημιουργούνται οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες;

Για την κατανόηση του τρόπου δημιουργίας των κιρσών και των ευρυαγγειών είναι σημαντικό να κατανοηθεί πρώτα το κυκλοφοριακό μας σύστημα. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με ένα σύντομο μάθημα ανατομίας.
28 Φεβρουαρίου 2018

Πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων

Ένας από τους σημαντικότερους προδιαθεσικούς παράγοντες για την εμφάνιση της φλεβικής ανεπάρκειας είναι η κληρονομικότητα που, δυστυχώς, δεν μπορεί να αλλάξει. Παρ’ όλα αυτά μερικά απλά μέτρα βοηθάνε στην πρόληψη και την βελτίωση των ήδη ανεπτυγμένων ευρυαγγειών.
28 Φεβρουαρίου 2018

Η εγκυμοσύνη προκαλεί κιρσούς – αλήθεια ή μύθος;

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που αναπτύσσουν κιρσούς και έχουν παιδιά συνδέουν την εμφάνιση των κιρσών με την εγκυμοσύνη τους. Τι συμβαίνει, όμως, πραγματικά στην φλεβική κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
14 Φεβρουαρίου 2018

Προδιάθεση για εμφάνιση θρομβώσεων σε ασθενείς με κιρσούς

Στις παθολογικές φλέβες επικρατούν συνθήκες αυξημένης πίεσης λόγω φλεβικής υπέρτασης ενώ η ταχύτητα ροής του αίματος είναι αρκετά χαμηλή.
14 Φεβρουαρίου 2018

Η ασφάλεια της ενδοαυλικής θεραπείας των κιρσών με Laser

Η ενδοαυλική θεραπεία με χρήση Laser είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών.
12 Φεβρουαρίου 2018

Τρόποι διάγνωσης φλεβικής ανεπάρκειας

Οι αλλοιώσεις που σχετίζονται με τη φλεβική ανεπάρκεια είναι εύκολα ορατές στο δέρμα. Συνεπώς, η κλινική εξέταση και κατ' επέκταση η διάγνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να αποκαλύψει πολλά σε σχέση με την έκταση του προβλήματος.
12 Φεβρουαρίου 2018

Αλήθειες και μύθοι για τις φλεβικές παθήσεις

Μεγάλος αριθμός γιατρών και ασθενών αγνοεί την σημασία και την επικινδυνότητα των φλεβικών παθήσεων. Παρ’ όλα αυτά η ύπαρξή τους μπορεί να αποτελεί μία μεγάλη απειλή για την υγεία.
12 Φεβρουαρίου 2018

Επιπλοκές σκληροθεραπείας

Μετά την εφαρμογή σκληροθεραπείας είναι πιθανό να υπάρξουν επιπλοκές.