fbpx

Θρόμβωση: Πόσο σχετίζεται με τους κιρσούς;

Φλεβική θρόμβωση και κιρσοί αλληλοσυνδέονται άμεσα. Μιλώντας για τους κιρσούς, αυτό που στην αρχή φαίνεται να είναι αισθητικό ζήτημα, ουσιαστικά είναι μία σοβαρή φλεβική πάθηση. Οι κιρσοί είναι τμήματα φλεβών, στα οποία το αίμα δεν κυλά κανονικά προς την καρδιά, δηλαδή η ροή του δεν είναι ομαλή ή παλινδρομεί. Η διαταραχή ροής αίματος οδηγεί στη συσσώρευση του στα πόδια, προκαλώντας εύκολη κόπωση ή αίσθημα βάρους, και αποτελεί επικίνδυνο παράγοντα για δημιουργία φλεβικής θρόμβωσης.

Φλεβική Θρόμβωση & Κιρσοί: Επιπολής Θρομβοφλεβίτιδα

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μια επιπλοκή που είναι πιθανό να συμβεί σύντομα σε ασθενείς με κιρσούς είναι η φλεβική θρόμβωση. Αυτό γίνεται αντιληπτό, διότι υπάρχει έντονος πόνος στην περιοχή του κιρσού που θρομβώθηκε, ο οποίος ψηλαφάται σκληρός, ιδιαίτερα ευαίσθητος και παρατηρείται ερυθρότητα (κοκκίνισμα) στη διαδρομή του. Αυτή η επιπλοκή ονομάζεται επιπολής θρομβοφλεβίτιδα και είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί στον αγγειοχειρουργό του, ώστε να λάβει εξειδικευμένη βοήθεια, διότι υπάρχει ο κίνδυνος επέκτασης του θρόμβου σε μεγάλες φλέβες που βρίσκονται βαθύτερα στο πόδι (εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση). Όπως φαίνεται, λοιπόν, κιρσοί και φλεβική θρόμβωση αλληλοσυνδέονται, ενώ η επέκταση της φλεβικής θρόμβωσης ενδέχεται να αποτελέσει κατάσταση απειλητική για τη ζωή του ασθενή.

ΘΡόΜΒΩΣΗ

Διάγνωση Φλεβικής Θρόμβωσης με Νέας Γενιάς Τρίπλεξ

Υπάρχουν ασθενείς με ελάχιστους κιρσούς και έντονα συμπτώματα καθώς και το αντίθετο. Ο αριθμός και το μέγεθος των κιρσών δεν αντιστοιχεί πάντα με την εμφάνιση ή με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων. Για αυτό το λόγο, μια απλή κλινική εξέταση δεν αρκεί για τη διερεύνηση των φλεβικών παθήσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για τη σωστή και ολοκληρωμένη εξέταση του ασθενή με κιρσούς κάτω άκρων, είναι η διενέργεια έγχρωμου υπερηχογραφήματος διπλής αντίθεσης, γνωστό ως τρίπλεξ φλεβών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μελετήσουμε αιμοδυναμικά τη συμπεριφορά των φλεβικών στελεχών, ενώ σαν μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη.

Η αιμοδυναμική μελέτη του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων με υπερήχους είναι εξειδικευμένη εξέταση και πραγματοποιείται, με στόχο να επιλέξουμε το πιο κατάλληλο, εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για τον κάθε ασθενή. Η αιμοδυναμική μελέτη διαφέρει από το παλιό κλασικό τρίπλεξ κιρσών,  γνωστό ως «χαρτογράφηση», και είναι πολύ πιο λεπτομερής και πολυδιάστατη. Κάθε ασθενής είναι ξεχωριστή περίπτωση, η οποία απαιτεί τον συνδυασμό των κατάλληλων τεχνικών. Η σωστή διάγνωση και η εφαρμογή της σωστής θεραπείας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς.

Φλεβική Θρόμβωση, Κιρσοί & Θεραπεία: Μία εντελώς νέα προσέγγιση

Η θεραπεία των κιρσών στα κάτω άκρα έχει γνωρίσει πραγματική επανάσταση τα τελευταία 15 χρόνια. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, η κλασική χειρουργική αντιμετώπιση αποτελούσε την πρώτη και ίσως τη μοναδική επιλογή. Πλέον, η κλασσική χειρουργική αντιμετώπιση έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, καθώς πολλές, σύγχρονες θεραπείες έχουν έρθει στο προσκήνιο, ενώ κάποιες παλαιότερες τεχνικές έχουν εξελιχθεί, όπως η σκληροθεραπεία.

Στη σύγχρονη αντιμετώπιση των κιρσών, οι ενδοφλεβικές τεχνικές και κυρίως η ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση Laser, αποτελούν πρώτη επιλογή και έχουν άριστα θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα.

ΘΡόΜΒΩΣΗ

Φλεβική Θρόμβωση, Κιρσοί & Θεραπεία: Η αξία της επιλογής του καταλληλότερου Αγγειοχειρουργού

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η «χημεία» που αναπτύσσεται μεταξύ του ιατρού και του ασθενή κατά την επίσκεψη στο ιατρείο έχει καθοριστική σημασία στην τελική επιλογή αγγειοχειρουργού. Ένας κορυφαίος αγγειοχειρουργός τόσο με τις επικοινωνιακές δεξιότητες, όσο και με την επαγγελματική του κατάρτιση, θα βοηθήσει τον ασθενή να νιώσει ασφαλής με την επιλογή του, δημιουργώντας έναν δεσμό εμπιστοσύνης, απαραίτητο ώστε να επιτρέψει ο ασθενής οποιαδήποτε, χειρουργική ή μη, θεραπεία.

Φλεβική Θρόμβωση: Πόσο Σχετίζεται Με Τους Κιρσούς;

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

Καλέστε μας