fbpx

Φλεβικα ελκη:Απαλλαγείτε Οριστικά με τη σύγχρονη Θεραπεία Με Laser

Μία πολύ επικίνδυνη πάθηση για την υγεία των ασθενών.

Φλεβικά έλκη και Αίτια

Τα φλεβικά έλκη (πληγές) είναι αποτέλεσμα φλεβικής ανεπάρκειας, της κακής, δηλαδή, λειτουργίας των φλεβικών βαλβίδων. Η συγκέντρωση του αίματος που λιμνάζει στις φλέβες και δεν μπορεί να επιστρέψει προς την καρδιά αυξάνει την ενδοφλεβική πίεση και οδηγεί στην διαρροή υγρού στους ιστούς.

Ουσιαστικά, αποτελούν το τελικό στάδιο της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, ενώ η κατάσταση αυτή προκαλεί χρόνια φλεγμονή με αποτέλεσμα πόνο στα πόδια, οίδημα και σταδιακές αλλοιώσεις του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Φλεβικά έλκη – Κλινική εικόνα και σημεία εμφάνισης

Τα φλεβικά έλκη είναι συνήθως επιφανειακά, ακανόνιστου σχήματος και χαρακτηρίζονται από εκροή πυώδους υγρού. Αναπτύσσονται, συνήθως, στην έσω επιφάνεια της κνήμης, πάνω από τον αστράγαλο. Είναι ολικού πάχους ενώ το δέρμα γύρω από το έλκος μπορεί να έχει κοκκινωπή ή καφέ-μαύρη υπέρχρωση και να είναι σκληρό στην υφή.

Επιπλέον, τα φλεβικά έλκη υποτροπιάζουν συχνά και είναι επιρρεπή σε επιμολύνσεις. Οι τελευταίες είναι συχνές και χαρακτηρίζονται από ένα πράσινο επίχρισμα που καλύπτει την επιφάνεια του έλκους καθώς και από τη δυσάρεστη μυρωδιά που αναδύουν.

Η αντιμετώπιση των φλεβικών ελκών χαρακτηρίζεται δύσκολη, επειδή η επούλωση τους καθυστερεί πολύ και ο υποτροπιασμός τους είναι σύνηθες φαινόμενο.

Επίσης, σε συνδυασμό με διαβήτη είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, διότι ο διαβήτης από μόνος του είναι ένας πολύ σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας για την επούλωση του δέρματος.

Φλεβικά Έλκη και διαβήτης

Ασθενείς άνω των 65 ετών και άτομα με φλεβική ανεπάρκεια και διαβήτη είναι οι πιο συνήθεις πάσχοντες από χρόνια τραύματα (έλκη). Τα διαβητικά έλκη εμφανίζονται περίπου στο 25% των διαβητικών και το 70% από αυτούς υποφέρει από υποτροπιάζων τραύμα εντός 5 ετών. Αν αφεθούν χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσουν στον ακρωτηριασμό.

Τα έλκη δημιουργούνται ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η έλλειψη αίσθησης στο πόδι, η κακή κυκλοφορία, οι παραμορφώσεις του άκρου ποδός, ο ερεθισμός (από πίεση ή τριβή) και οι τραυματισμοί καθώς και η διάρκεια του διαβήτη.

Φλεβικά Έλκη  – Συμπτώματα

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η αξιολόγηση από τον ασθενή όλων των συμπτωμάτων που προϋπάρχουν του έλκους καθώς και όλων των σταδιακών αλλαγών που βλέπει στην εμφάνιση των ποδιών του:

  • πρησμένα πόδια για πολλά χρόνια
  • καφεοειδής απόχρωση της κνήμης και του αστραγάλου,
  • Εμφάνιση ερυθρότητας, έντονη φαγούρας, στιλπνότητας του δέρματος (γυαλάδα), εκζεματοειδών αλλοιώσεων, εκροή διαυγούς υγρού κατά περιόδους (συνήθως καλοκαίρι)
  • Πολλές φορές εκλυτικό αίτιο εμφάνισης του έλκους είναι κάποιος μικροτραυματισμός.

Διάγνωση

Η διάγνωση του φλεβικού έλκους είναι κυρίως κλινική. Το ιστορικό του ασθενούς, τα συμπτώματα, η εντόπιση του καθώς και η χρονιότητά του, αποτελούν για τον αγγειοχειρουργό αρκετά στοιχεία για σωστή και έγκαιρη διάγνωση. Εν συνεχεία το έγρωμο υπερηχογράφημμα (triplex) φλεβών κάτω άκρων θα δώσει όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την αιτιολόγηση του αιτίου δημιουργίας του.

Το έγχρωμο Duplex (Triplex) είναι μία εξέταση με υπέρηχους, η οποία είναι τελείως ανώδυνη και απόλυτα ανεκτή για τον ασθενή. Μπορεί και αποκαλύπτει το φλεβικό σύστημα, τόσο το εν τω βάθει όσο και το επιπολής, με ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Έχει επίσης τη δυνατότητα να απεικονίζει την παρουσία ροής αίματος στις φλέβες καθώς και την κατεύθυνση αυτής της ροής.

Ο καθορισμός της κατεύθυνσης της ροής του αίματος είναι σημαντικός διότι χρησιμεύει στην εξέταση της λειτουργικής κατάστασης των φλεβών και ιδιαίτερα των βαλβίδων.

Αντιμετώπιση Φλεβικών Ελκών

Τα φλεβικά έλκη θεραπεύονται με ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο μέσω της ενδοαυλικής θεραπείας με τη χρήση Laser. Η ενδοαυλική θεραπεία με laser μειώνει τη φλεβική υπέρταση, η οποία προκαλείται στην περιοχή του έλκους, και συμβάλλει στην πιο γρήγορη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Ταυτόχρονα, η ειδική θεραπεία με laser εφαρμόζεται και στην επιφάνεια των φλεβικών ελκών με θεαματικά αποτελέσματα.

Επίσης, πέρα από την ενδοαυλική θεραπεία με laser, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που συμβάλλουν στη θεραπεία των φλεβικών ελκών, μερικοί από τους οποίους είναι οι εξής:

  • η χειρουργική χωρίς τομές,
  • η σκληροθεραπεία με αφρό,
  • οι μικροφλεβεκτομές,
  • και η χρήση ελαστικών καλτσών συμπίεσης.
Φλεβικά Έλκη: Απαλλαγείτε Οριστικά Με Τη Σύγχρονη Θεραπεία Με Laser

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

Καλέστε μας