fbpx

Κιρσοί

Κιρσοί είναι οι παθολογικά διατεταμένες φλέβες των οποίων οι βαλβίδες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη

Κιρσοί

Κιρσοί

Oι παθολογικά διατεταμένες φλέβες  των οποίων οι βαλβίδες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αποτελούν την πάθηση των κιρσών. Η δημιουργία των αντιαισθητικών κιρσών προκύπτει συνήθως κάτω από το γόνατο και στο μηρό, λόγω της παλινδρόμησης μιας σημαντικής ποσότητας αίματος προς τα πόδια και όχι προς της καρδιά όπως θα έπρεπε.

Εκτός από αισθητικό πρόβλημα, οι κιρσοί μπορούν να συνδεθούν με αλλαγή στη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος μιας και αυξάνουν ιδιαίτερα τη φλεβική πίεση στο εσωτερικό των φλεβών και το αίμα κινείται με ταχύτητα μικρότερη από το φυσιολογικό. Συνήθως συνδέονται με μία φλέβα από τις κεντρικές επιφανειακές φλέβες του ποδιού, οι οποίες επίσης χαρακτηρίζονται από ανεπάρκεια.
Xωρίς να υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της βαρύτητας του προβλήματος των κιρσών με τα συμπτώματα, αυτά συνήθως είναι καύσος, με βάρος στα πόδια, κνησμός, πόνος, οίδημα και νυχτερινές κράμπες.

Υπάρχουν, δηλαδή, περιπτώσεις που οι κιρσοί καταλαμβάνουν μεγάλες περιοχές της κνήμης, ή και του μηρού, είναι ιδιαίτερα διατεταμένοι και εν τούτοις δεν προκαλούν συμπτώματα.

Εξακολουθεί βέβαια να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δίχως να αναιρούνται οι αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες αυτού.
Xρειάζεται προσεκτική κλινική εξέταση των ποδιών, ακόμα και αν οι κιρσοί είναι εμφανείς με γυμνό μάτι, ώστε να γίνει αντιληπτή η πραγματική έκταση της φλεβικής ανεπάρκειας.

Η παρουσία έντονων ευρυαγγειών στον αστράγαλο, η σκληρότητα του δέρματος στην κνήμη, η υπέρχρωση, η παρουσία φλεγμονής και το οίδημα είναι ενδείξεις της φλεβικής ανεπάρκειας και της βαρύτητας των κιρσών. Η παρουσία έλκους στο δέρμα  μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένδειξη βαριάς μορφής φλεβικής ανεπάρκειας.
Oι κιρσοί είναι πιθανό να προκαλέσουν επιπλοκές, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές, ανεξάρτητα της βαρύτητας και από το αν προκαλούν συμπτώματα ή όχι.

Η θρόμβωση που προκαλεί στην παθούσα περιοχή πόνο, έντονα κόκκινο χρώμα και σκληρότητα αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές επιπλοκές. Σε περίπτωση δε, ανάπτυξης επιπολούς θρομβοφλεβίτιδας, δηλαδή φλεγμονώδους αντίδρασης στη θρόμβωση του επιπολής φλεβικού δικτύου των άκρων, τότε ο ασθενής χρειάζεται απαραιτήτως εξειδικευμένη βοήθεια από το αγγειοχειρουργό.

Ο θρόμβος αυτός καθώς εισέρχεται και επεκτείνεται σε βαθιά φλέβα του ποδιού, ενδέχεται να προκαλέσει φλεβική θρόμβωση, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος για πνευμονική εμβολή. Τέλος, η τρώση του δέρματος που καλύπτει τον κιρσό μπορεί να προκαλέσει σημαντικό κίνδυνο αιμορραγίας, δηλαδή κιρσορραγία.
Xωρίς να αποτελεί λύση στο πρόβλημα, η θεραπεία της χρήσης των καλτσών ελαστικών διαβαθμισμένης συμπίεσης, σε συνδυασμό ή ακόμα και χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων συνοδευτικών από το στόμα, μπορεί να επιβραδύνει τη φυσική εξέλιξη και να μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Η πλέον σύγχρονη, ασφαλής και με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών αποτελεί η ενδοαυλική θεραπεία με Laser. Είναι η πιο αξιόπιστη και σύντομη θεραπεία, χωρίς να απαιτεί γενική αναισθησία. Έτσι ο ασθενής μπορεί άμεσα, ακόμη και την επόμενη ημέρα να επιστρέψει πίσω στις  καθημερινές του δραστηριότητες.

Για την εξασφάλιση άριστου αισθητικού αποτελέσματος, προτείνεται ο συνδυασμός της ενδοαυλικής θεραπείας με τις μικροφλεβεκτομές.

Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση των κιρσών μπορεί να εφαρμοσθεί και χειρουργική χωρίς τομές.
Prin-Meta-Banner
Κιρσοί
Faq_Banner
VENOCARE ATHENS
Κιρσοί

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ
Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλέστε μας