fbpx

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Οι ευρυαγγείες στα πόδια είναι ένδειξη φλεβικής ανεπάρκειας πρώτου βαθμού

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες

Ένδειξη ανεπάρκειας φλεβικού βαθμού πρώτου βαθμού αποτελεί το συχνό φαινόμενο της παρουσίας ευρυαγγειών στα πόδια. Έχουν μικρή διάμετρο και βρίσκονται επιφανειακά στο δέρμα, και παρόλο που πιθανόν να συνδυάζονται με την παρουσία κιρσών διαφέρουν σημαντικά από τους κιρσούς. Οι ευρυαγγείες είναι παθολογικές φλέβες, πιο συγκεκριμένα διατεταμένες  φλέβες οπού έχουν παρουσιάσει βλάβη στις βαλβίδες με αποτέλεσμα τη διάταση τους μιας και το αίμα, σε μεγαλύτερο όγκο, ρέει σε κατεύθυνση αντίθετη από τη φυσιολογική.
Σε ένα τεράστιο βαθμό, δεν υπάρχουν συμπτώματα, ωστόσο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση ενός ασθενούς η αντιαισθητική εικόνα ενός ποδιού, καθώς και την ποιότητα της ζωής του.

Συνήθως  η αίσθηση βάρους, το μυρμήγκιασμα, η φαγούρα και σπάνια ο πόνος και  το πρήξιμο (οίδημα) στα κάτω άκρα αποτελούν κάποια από τα συμπτώματα. Γενικά στην αρχή της ημέρας, ο ασθενής αισθάνεται καλύτερα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της τα συμπτώματα σταδιακά επιδεινώνονται.

Στα τέλη της άνοιξης, λόγω της ζέστης, τα συμπτώματα αρχίζουν να γίνονται πιο έντονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξη ευρυαγγειών σχετίζεται με πόνο, κράμπες  και ανησυχία στα πόδια κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Οι εμφανείς, διατεταγμένες φλέβες στο δέρμα, κόκκινου ή μπλε χρώματος  χαρακτηρίζουν την ύπαρξη ευρυαγγειών. Οι φλέβες με μεγαλύτερη διάμετρο μπορούν να γίνουν αισθητές κάτω από το δέρμα, και να καταλήγουν στις ευρυαγγείες. Μπορούν να εντοπιστούν στην έξω επιφάνεια του μηρού και της κνήμης, στην εσωτερική επιφάνεια του μηρού, ακριβώς πάνω από το γόνατο καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία.

Παρά το γεγονός ότι οι ευρυαγγείες στο πόδι είναι εμφανείς, είναι σημαντική η κλινική εξέταση από τον αγγειοχειρουργό και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διάγνωση προκειμένου να επιλεγεί η πιο αποτελεσματική και καλύτερη θεραπεία για κάθε ασθενή.
Ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ασθενούς, γίνεται συνήθως ένας συνδυασμός από διάφορες τεχνικές και μεθόδους για τη θεραπεία των ευρυαγγειών. Μπορούν να εφαρμοσθούν, ανάλογα με την περίπτωση, δερματικό Laser, σκληροθεραπεία Θερμοπηξία και σκληροθεραπεία με αφρό. Επιλέγονται πάντοτε οι πιο κατάλληλες για την αποκατάσταση της εξωτερικής εμφάνισης και την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος αλλά και την ανταπόκριση στη θεραπεία μπορεί να οριστεί ο απαραίτητος αριθμός των συνεδριών. Συνήθως κυμαίνονται στις 3-4 συνεδρίες, διάρκειας 30-60 λεπτών για κάθε πόδι. Ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες κανονικά μετά από κάθε συνεδρία. Αναμένεται όμως, ήπιος ερεθισμός  ή να υπάρχουν εκχυμώσεις στο δέρμα (μελανιές), με διάρκεια το πολύ 10-15 ημέρες. Για ένα ποσοστό εκκαθάρισης 90-95%, σύμφωνα με ένα τυπικό χρονοδιάγραμμα, θα χρειαστεί και για τα δυο πόδια θεραπεία διαρκείας περίπου 3 μηνών με  δύο συνεδρίες το μήνα, ανά 15 ημέρες.
Prin-Meta-Banner
Ευρυαγγείες
Faq_Banner

VENOCARE ATHENS

Ευρυαγγείες

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλέστε μας