fbpx

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Ελάχιστα Επεμβατική Τεχνική με Λέιζερ & Μόνιμο Αποτέλεσμα

 

Η αντιμετώπιση της φλεβίτιδας (κιρσοί) μπορεί να είναι επιτυχημένη στην περίπτωση που οι σύγχρονες ιατρικές θεραπείες πραγματοποιηθούν από έναν εξειδικευμένο Αγγειοχειρουργό με πολυετή εμπειρία και χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Υπό αυτή την προϋπόθεση, η αντιμετώπιση της φλεβίτιδας είναι δυνατό να αποτελέσει μια μόνιμη ιατρική λύση με άριστα τελικά αποτελέσματα και χωρίς πόνο.

Ουσιαστικά, η φλεβίτιδα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του φλεβικού συστήματος. Η συγκεκριμένη πάθηση προκύπτει από διατεταμένες φλέβες, των οποίων οι βαλβίδες έχουν υποστεί βλάβη.

 

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Τι είναι η φλεβίτιδα και πώς εμφανίζεται στον ασθενή;

Όταν αναφερόμαστε στη φλεβίτιδα, αναφερόμαστε σε μια πάθηση που επηρεάζει πάνω από το 40% των γυναικών και, συγχρόνως, το 20% των ανδρών.

Όταν οι φλεβικές βαλβίδες δεν μπορούν να ωθήσουν το αίμα στην καρδιά, εμφανίζεται φλεβίτιδα στις επιφανειακές φλέβες. Ωστόσο, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο και ακολουθούν σοβαρές επιπλοκές, όταν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και με την κατάλληλη θεραπεία.

Έτσι, είναι σημαντικό να κατανοήσει ο ασθενής με φλεβίτιδα ότι η αντιμετώπισή της χρειάζεται να είναι άμεση και απολύτως αποτελεσματική. Σε αντίθετη περίπτωση, προκύπτει μια χρόνια πάθηση. Ο λόγος είναι ότι η κατάσταση του φλεβικού δικτύου επιδεινώνεται και το πρόβλημα εξαπλώνεται πλέον και στις υγιείς φλέβες.

Το αποτέλεσμα της χρόνιας φλεβίτιδας και της επιδείνωσής της είναι το μόνιμο οίδημα, όπως και άλλες σοβαρές επιπλοκές.

 

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Οι Σύγχρονες Θεραπείες

Ο τρόπος αντιμετώπισης της φλεβίτιδας άλλαξε οριστικά, χάρη στη χρήση των νέων ενδοφλεβικών θεραπειών.

Αρχικά, ο έγχρωμος υπέρηχος triplex δίνει πλέον τη δυνατότητα να εξεταστεί το φλεβικό δίκτυο με μεγάλη λεπτομέρεια. Ως αποτέλεσμα, αποκαλύπτεται η ανατομία των φλεβών που πάσχουν και, παράλληλα, εντοπίζονται τα σημεία όπου εμφανίζεται η φλεβική ανεπάρκεια.

Τα αποτελέσματα οδηγούν τον έμπειρο Αγγειοχειρουργό Αλέξανδρο Ματθαίου ώστε να επιλέξει μια από εξειδικευμένες θεραπείες για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι θεραπείες είναι οι εξής:

 1. Η ενδοαυλική θεραπεία με Laser
 2. Οι μικροφλεβεκτομές
 3. Η χειρουργική χωρίς τομές

Γενικά, η ενδοαυλική θεραπεία με Laser αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης της φλεβίτιδας.

Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία της φλεβίτιδας με laser:

 • Αποτελεί μια σύντομη θεραπεία
 • Δεν απαιτεί γενική αναισθησία
 • Αποτελεί μια ασφαλή θεραπεία για τη φλεβίτιδα
 • Έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα

Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο συνδυασμός της ενδοαυλικής θεραπείας με μικροφλεβεκτομές προσδίδει άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Όσον αφορά τη χειρουργική χωρίς τομές, η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται αναλόγως την περίπτωση.

 

ΦΛΕΒίΤΙΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤώΠΙΣΗ

 

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Ενδοαυλική Θεραπεία με Laser

Στην πραγματικότητα, η αντιμετώπιση φλεβίτιδας με Laser αποτελεί το gold standard του συνόλου των θεραπειών.

Άλλωστε, σύμφωνα με πολλές μελέτες και επιστημονικά αποτελέσματα, η ενδοαυλική θεραπεία με Laser υπερτερεί συγκριτικά με την κλασσική χειρουργική θεραπεία στα εξής:

 • Στην ευκολία
 • Στην ανάρρωση
 • Στον πόνο
 • Στο τελικό αποτέλεσμα

Μέσω αυτής της θεραπείας, η ακτίνα Laser διαχέεται στις 360 μοίρες με ομοιόμορφο τρόπο σε όλη την περίμετρο του τοιχώματος της φλέβας. Στην ουσία, γίνεται η εκρίζωση της σαφηνούς και στη συνέχεια αντικαθίσταται με την εξάχνωση της φλέβας. Η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί υψηλή ακρίβεια, ενώ παρέχει άριστα αποτελέσματα με ασφαλή τρόπο:

 • Η συνολική διάρκεια της επέμβασης είναι μικρότερη από 30 λεπτά
 • Πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ολικής αναισθησίας
 • Επίσης, δεν χρειάζονται ράμματα
 • Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του εργασίες και υποχρεώσεις
 • Προσφέρει άριστα αισθητικά αποτελέσματα, καθώς μετά από μερικούς μήνες τα σημάδια εξαφανίζονται
 • Μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες υποτροπής, συγκριτικά με την κλασσική μέθοδο

 

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Ενδοαυλική Θεραπεία με Laser 1940

Το διοδικό λέιζερ 1940 nm αποτελεί τη νέα και πιο σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης φλεβίτιδας η οποία, συγκριτικά με τις άλλες θεραπείες, εξασφαλίζει καλύτερη μετεγχειρητική περίοδο.

Ο λόγος είναι ότι οι ενοχλήσεις μετά τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα, ενώ δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθούν χειρουργικές τομές ή ράμματα.

 

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Μικροφλεβεκτομές

Οι μικροφλεβεκτομές είναι πολύ μικρές τομές που έχουν μήκος λιγότερο από ένα χιλιοστό. Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία, που πραγματοποιείται μετά την έγχυση αναισθητικού στην περιοχή.

Οι μικροφλεβεκτομές προσφέρουν ένα άριστα αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς μετά από μερικούς μήνες ξεθωριάζουν οι ουλές, μέχρι που σταδιακά εξαφανίζονται.

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι δυνατό να εφαρμοστεί είτε μόνη της είτε ως συμπληρωματική με την ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση Laser. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη θεραπεία της φλεβίτιδας, ο ασθενής μπορεί να γυρίσει σπίτι του. Για δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, ο ασθενής καλό είναι να φοράει κάλτσες ελαστικής συμπίεσης.

 

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Χειρουργική Χωρίς Τομές

Μέσω της χειρουργικής χωρίς τομές (Zero Incision Therapy), γίνεται αποκατάσταση των συνεπειών της φλεβικής ανεπάρκειας, καθώς εντοπίζεται το σημείο παλινδρόμησης του αίματος.

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί δίχως καμία χειρουργική τομή και με τοπική αναισθησία. Οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή μπορούν να την επιλέξουν γιατί είναι αναίμακτη.

Αρχικά, εντοπίζεται η παλινδρόμηση με υπέρηχο triplex. Έπειτα, ακολουθεί ο ανώδυνος ενδοφλεβικός αποκλεισμός με Laser των φλεβικών στοιχείων. Η παλινδρόμηση του αίματος κλείνει και η δυσλειτουργία του φλεβικού συστήματος σταματά.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα, η φλεβίτιδα αρχίζει να υποχωρεί και να είναι λιγότερο εμφανής. Με το πέρασμα του τριμήνου, έχει μείνει μόνο το 20% του αρχικού μεγέθους.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, αποκαθίσταται η κυκλοφορία του αίματος και ο οργανισμός θωρακίζεται από πιθανές επιπλοκές, όπως είναι οι θρομβώσεις. Σε περίπτωση που η φλεβίτιδα επιμένει ελαφρώς ακόμα και μετά από τρεις μήνες, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με νέες θεραπείες, με γρήγορο και ανώδυνο τρόπο, όπως με τη χρήση ενδοαυλικού laser.

 

Φλεβίτιδα Αντιμετώπιση: Ελάχιστα Επεμβατική Τεχνική Με Λέιζερ &Amp; Μόνιμο Αποτέλεσμα

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

Καλέστε μας