fbpx

Κιρσοί & Πρησμένα Πόδια: Η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει πιο έντονη την αίσθηση του πόνου

Περίπου ο μισός πληθυσμός σε όλο τον κόσμο πάσχει από κιρσούς, και έχει βαριά και πρησμένα πόδια. Μάλιστα, σχεδόν το 15% των Ελλήνων αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, το οποίο χρήζει θεραπείας.

 

Κιρσοί & Πρησμένα Πόδια: Γιατί πρέπει να γίνει θεραπεία τους την περίοδο της άνοιξης;

Η θεραπεία των πρησμένων ποδιών πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν το καλοκαίρι, την περίοδο της άνοιξης. Και αυτό, γιατί ο πόνος από τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι είναι αφόρητος, εξαιτίας της ζέστης, η οποία αυξάνει τον πόνο σε σχέση με το χειμώνα, όπου ναι μεν υπάρχει πόνος, αλλά δεν είναι στον ίδιο βαθμό με τον πόνο που παρουσιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο.

Έτσι, οι ασθενείς εφόσον θα έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους την περίοδο της άνοιξης, θα μπορούν να κερδίσουν ολόκληρο το καλοκαίρι και να απολαύσουν τις στιγμές. Θα μπορούν να κάνουν ταξίδια με την ηρεμία τους, χαρούμενοι και απαλλαγμένοι από τον πόνο των κιρσών και των πρησμένων ποδιών, βιώνοντας το αίσθημα της ξεγνοιασιάς του καλοκαιριού. Θα πηγαίνουν για μπάνιο στη θάλασσα και σε διάφορες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, χωρίς να έχουν το αίσθημα του πόνου ως «βάρος» και εμπόδιο για την απόλαυση των καλοκαιρινών στιγμών τους.

 

Κιρσοί & Πρησμένα Πόδια: Συμπτώματα

Τα βαριά και πρησμένα πόδια είναι το βασικό χαρακτηριστικό των κιρσών. Παράλληλα, ο ασθενής παρουσιάζει και τα εξής συμπτώματα:

  • Πόνος, ο οποίος αυξάνεται πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της ζέστης.
  • Κράμπες.
  • Αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα.
  • Αίσθημα καψίματος.
  • Έναρξη εμφάνισης ευρυαγγειών (μικρές κόκκινες επιφανειακές φλέβες) και μικρών κιρσών.

 

Κιρσοί & Πρησμένα Πόδια: Αιτία & Παράγοντες που τα Προκαλούν

Τα αίτια των κιρσών εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ανάλογα με τον κυρίαρχο αιτιολογικό παράγοντα, οι κιρσοί μπορεί να είναι είτε πρωτοπαθείς, είτε δευτεροπαθείς. Στους πρωτοπαθείς κιρσούς, η αιτία κρύβεται στην κληρονομική αδυναμία που έχει ο συνδετικός ιστός του φλεβικού τοιχώματος, η οποία προκαλεί ανεπάρκεια των βαλβίδων. Αντίθετα, στους δευτεροπαθείς κιρσούς, υπάρχει ήδη κάποια άλλη φλεβική πάθηση.

Ειδικότερα, τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία είναι πολύ σημαντικά ως προς τις αιτίες των πρησμένων ποδιών:

  • Σε ποσοστό 70 με 80%, οι κιρσοί και τα πρησμένα πόδια οφείλονται στην κληρονομικότητα
  • Συνήθως, παρουσιάζονται συχνότερα σε γυναίκες που είναι σε ηλικία αναπαραγωγής (18 έως 44 ετών).
  • Σχεδόν το 20% των γυναικών που δεν έχουν παιδιά, εμφανίζουν πρωτοπαθείς κιρσούς και πρησμένα πόδια, και μετά από κάθε εγκυμοσύνη αυτό το ποσοστό αυξάνεται περίπου κατά 10%.

 

ΚΙΡΣΟί ΠΡΗΣΜέΝΑ ΠόΔΙΑ

 

Κιρσοί & Πρησμένα Πόδια: Σοβαρές Επιπλοκές

Σε πιο προχωρημένα στάδια της πάθησης των κιρσών και των πρησμένων ποδιών, αρχίζουν να εμφανίζονται πιο σοβαρές δερματικές αλλοιώσεις, όπως μια χαρακτηριστική μελάχρωση του δέρματος.

Επίσης, μακροπρόθεσμα μπορεί να εμφανιστεί φλεβικό έλκος, το οποίο μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές, όπως ο ακρωτηριασμός του ποδιού.

 

Κιρσοί & Πρησμένα Πόδια: Θεραπεία

Η θεραπεία των κιρσών είναι απαραίτητη και, καθώς η σύγχρονη φλεβολογία έχει βελτιωθεί τόσο πολύ, είναι πλέον σχετικά εύκολη και ανώδυνη για τον ασθενή. Η χρήση της τεχνολογίας του λέιζερ στη θεραπεία των πρησμένων ποδιών, μας επιτρέπει να τα θεραπεύσουμε σε λιγότερο από μισή ώρα, χωρίς σχεδόν καθόλου πόνο για τον ασθενή και με δυνατότητα άμεσης επιστροφής στο σπίτι και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών με λέιζερ από τον έμπειρο και εξειδικευμένο Αγγειοχειρουργό Ματθαίου Αλέξανδρο αποτελεί το παγκόσμιο gold standard και έχει ποσοστό επιτυχίας 98%. Μάλιστα, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πλέον η τεχνική της θεραπείας των κιρσών με λέιζερ μέσω του laser 1940 (νέα εξελιγμένη τεχνική) έχει μηδενικό μετεγχειρητικό πόνο για τους ασθενείς με βαριά και πρησμένα πόδια.

Τέλος, άλλες επιλογές θεραπείας των πρησμένων ποδιών για τον ασθενή είναι οι παρακάτω:

 

Κιρσοί &Amp; Πρησμένα Πόδια: Η Αύξηση Της Θερμοκρασίας Κάνει Πιο Έντονη Την Αίσθηση Του Πόνου

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

Καλέστε μας