fbpx

Η διαταραχή ροής οδηγεί στη συσσώρευση αίματος στα πόδια και συνιστά επικίνδυνο παράγοντα για δημιουργία θρόμβωσης.

Κιρσοί και θρόμβωση: Τι χρειάζεται να γνωρίζω;.

Κιρσοί και θρόμβωση: Πως συνδέονται;

Κιρσοί και θρόμβωση αλληλοσυνδέονται άμεσα. Μιλώντας για τους κιρσούς, αυτό που στην αρχή φαίνεται να είναι αισθητικό ζήτημα ουσιαστική είναι μία σοβαρή φλεβική πάθηση. Οι κιρσοί  είναι τμήματα φλεβών στα οποία το αίμα δεν κυλά κανονικά προς την καρδιά – η ροή του δεν είναι ομαλή ή παλινδρομεί. Η διαταραχή ροής αίματος οδηγεί στη συσσώρευση του στα πόδια (προκαλώντας αίσθημα βάρους ή εύκολη κόπωση) και αποτελεί επικίνδυνο παράγοντα για δημιουργία θρόμβωσης.

Κιρσοί και θρόμβωση: Επιπολής θρομβοφλεβίτιδα

Όπως προαναφέραμε, μια επιπλοκή που ενδέχεται να συμβεί σύντομα σε ασθενείς με κιρσούς είναι η θρόμβωση. Αυτό γίνεται αντιληπτό γιατί υπάρχει έντονος πόνος στην περιοχή του κιρσού που θρομβώθηκε, ο οποίος ψηλαφάται σκληρός, ιδιαίτερα ευαίσθητος και παρατηρείται ερυθρότητα (κοκκίνισμα) στη διαδρομή του. Αυτή η επιπλοκή ονομάζεται επιπολής θρομβοφλεβίτιδα και είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Σε αυτή τη περίπτωση, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί στον αγγειοχειρουργό του προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη βοήθεια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος επέκτασης του θρόμβου σε μεγάλες φλέβες που βρίσκονται βαθύτερα στο πόδι (εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση). Όπως διαφαίνεται λοιπόν, κιρσοί και θρόμβωση αλληλοσυνδέονται, ενώ η επέκταση της θρόμβωσης ενδέχεται να αποτελέσει κατάσταση απειλητική για τη ζωή του ασθενή.

Διάγνωση κιρσών με νέας γενιάς τρίπλεξ

Υπάρχουν ασθενείς με ελάχιστους κιρσούς και έντονα συμπτώματα καθώς και το αντίθετο. Ο αριθμός και το μέγεθος των κιρσών δεν αντιστοιχεί πάντα με την εμφάνιση ή με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων. Γι’ αυτό το λόγο, μια απλή κλινική εξέταση δεν αρκεί για τη διερεύνηση των φλεβικών παθήσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή και ολοκληρωμένη εξέταση του ασθενή με κιρσούς κάτω άκρων είναι η διενέργεια έγχρωμου υπερηχογραφήματος διπλής αντίθεσης, γνωστό ως τρίπλεξ φλεβών. Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να μελετήσουμε αιμοδυναμικά τη συμπεριφορά των φλεβικών στελεχών, ενώ σαν μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη.

Η αιμοδυναμική μελέτη του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων με υπερήχους είναι εξειδικευμένη εξέταση και πραγματοποιείται με σκοπό να επιλέξουμε το πιο κατάλληλο, εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για τον εκάστοτε ασθενή.

Η αιμοδυναμική μελέτη διαφέρει από το παλιό κλασικό τρίπλεξ κιρσών,  γνωστό ως “χαρτογράφηση” , και είναι πολύ πιο λεπτομερής και πολυδιάστατη. Για εμάς κάθε ασθενής αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, η οποία απαιτεί τον συνδυασμό των κατάλληλων τεχνικών. Η σωστή διάγνωση και η εφαρμογή της σωστής θεραπείας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς.

Κιρσοί και θρόμβωση: Η θεραπεία είναι μια εντελώς νέα προσέγγιση

Η θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων έχει γνωρίσει πραγματική επανάσταση τα τελευταία 15 χρόνια. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, η κλασική χειρουργική αντιμετώπιση αποτελούσε την πρώτη και ίσως τη μοναδική επιλογή. Πλέον, η κλασσική χειρουργική αντιμετώπιση έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, καθώς πολλές σύγχρονες θεραπείες έχουν έρθει στο προσκήνιο, ενώ κάποιες παλαιότερες τεχνικές έχουν εξελιχθεί, όπως η σκληροθεραπεία.

Στη σύγχρονη αντιμετώπιση των κιρσών, οι ενδοφλεβικές τεχνικές και κυρίως η ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση Laser, αποτελούν πρώτη επιλογή και έχουν άριστα θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα.

ΦΛΕΒΙΚέ&Sigmaf; ΠΑΘήΣΕΙ&Sigmaf;

Κιρσοί, θρόμβωση και θεραπεία: Η αξία της επιλογής του καταλληλότερου Αγγειοχειρουργού

Αξίζει να τονίσουμε ότι η «χημεία» που αναπτύσσεται μεταξύ του ιατρού και του ασθενή κατά την επίσκεψη στο ιατρείο έχει καθοριστική σημασία στην τελική επιλογή αγγειοχειρουργού. Ένας κορυφαίος αγγειοχειρουργός τόσο με τις επικοινωνιακές δεξιότητες όσο και με την επαγγελματική του κατάρτιση, θα βοηθήσει τον ασθενή να νιώσει ασφαλής με την επιλογή του, δημιουργώντας έναν δεσμό εμπιστοσύνης, απαραίτητο για να επιτρέψει ο ασθενής οποιαδήποτε, χειρουργική ή μη, θεραπεία.

Βρείτε μας

Venocare Athens

Βασιλίσσης Σοφίας 27, Αθήνα 106 74

213 003 57 57
697 382 18 47

Κιρσοί Και Θρόμβωση: Πώς Συνδέονται; Τι Πρέπει Να Γνωρίζω;

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

Καλέστε μας