fbpx

Κιρσοί και θεραπεία

Οι κιρσοί είναι ένα σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα και μόνιμη ιατρική λύση μπορεί να δώσει μόνο μια σύγχρονη ιατρική θεραπεία.

Οι κιρσοί στα κάτω άκρα είναι ένα συχνό φαινόμενο, που επηρεάζει το 20% των ανδρών και πάνω από το 40% των γυναικών. Οι κιρσοί σχηματίζονται στις επιφανειακές φλέβες επειδή οι φλεβικές βαλβίδες δεν μπορούν να ωθήσουν το αίμα στην καρδιά. Εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως με την κατάλληλη θεραπεία, η κατάσταση του φλεβικού δικτύου επιδεινώνεται, το πρόβλημα γίνεται χρόνιο και εξαπλώνεται στις υγιείς φλέβες, δημιουργεί μόνιμο οίδημα καθώς και άλλες σοβαρές επιπλοκές. Στα πιο σοβαρά στάδια μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς. 

Οι σύγχρονες θεραπείες για κιρσούς

Η χρήση των νέων ενδοφλεβικών θεραπειών άλλαξε οριστικά τον τρόπο αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών. Αρχικά, εξετάζεται με μεγάλη λεπτομέρεια το φλεβικό δίκτυο με τη βοήθεια τού έγχρωμου υπερήχου triplex αποκαλύπτεται η ανατομία των παθολογικών φλεβών και εντοπίζονται τα σημεία της ανεπάρκειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προχωρούμε σε μια από τις εξής εξειδικευμένες θεραπείες για κιρσούς: η ενδοαυλική θεραπεία με Laser, μικροφλεβεκτομές και χειρουργική χωρίς τομές.

Η πλέον σύγχρονη, αξιόπιστη αντιμετώπισης των κιρσών αποτελεί η ενδοαυλική θεραπεία με Laser. Είναι μια ασφαλής και σύντομη θεραπεία με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα, χωρίς να απαιτεί γενική αναισθησία. Η εξασφάλιση άριστου αισθητικού αποτελέσματος μπορεί να γίνει με τον συνδυασμός της ενδοαυλικής θεραπείας με μικροφλεβεκτομές. Τέλος, ανάλογα την περίπτωση μπορεί να εφαρμοστεί και χειρουργική χωρίς τομές

Θεραπείες κιρσών : Ενδοαυλική θεραπεία με Laser

Η ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών με laser είναι το gold standard στη θεραπεία των κιρσών. Μέσα από πολλές μελέτες και επιστημονικά αποτελέσματα έχει αποδειχθεί ότι υπερτερεί έναντι της κλασικής χειρουργικής θεραπείας για την ευκολία, την ανάρρωση, τον πόνο και το τελικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση κρατά κάτω από 30 λεπτά, χωρίς τη χρήση ολικής αναισθησίας η ραμμάτων, και διαχέει την ακτίνα Laser στις 360 μοίρες, ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο του τοιχώματος της φλέβας.

Έτσι με ασφάλεια και υψηλή ακρίβεια γίνεται η εκρίζωση της σαφηνούς και αντικαθίσταται με την εξάχνωση της φλέβας. Μετά τη θεραπεία η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση. Οι πιθανότητες υποτροπής σχέση με την κλασική μέθοδο μειώνονται στο ελάχιστο και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα υπερτερεί καθώς τα σημάδια εξαφανίζονται μετά από μερικούς μήνες.

Ενδοαυλική θεραπεία με Laser 1940

Το νέο διοδικό λέιζερ 1940 nm είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών. Το πλεονέκτημα του διοδικού λέιζερ με μήκος κύματος 1940 nm προκύπτει από το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης της ενέργειας λέιζερ από το νερό που βρίσκεται στα φλεβικά τοιχώματα. Χαρακτηρίζεται από τον ρυθμό απορρόφησης, ο οποίος είναι 4,8 φορές υψηλότερος από ένα λέιζερ μήκους κύματος 1470 nm και 290 φορές υψηλότερος από ένα αντίστοιχο λέιζερ μήκους κύματος 980 nm. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται σημαντικά μικρότερη ενέργεια για την εξάχνωση της φλέβας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέγιστη ισχύς της γεννήτριας δεν ξεπερνά τα 5W. Έτσι, η μετεγχειρητική περίοδος είναι ακόμη καλύτερη συγκριτικά με το ευρέως διαδομένο διοδικό λέιζερ 1470 nm. Είναι αποτελεσματικό και εξασφαλίζει μετεγχειρητική περίοδο με ελάχιστες έως καθόλου ενοχλήσεις.Κατά τα άλλα, διατηρούνται όλα τα υψηλά στάνταρ της ενδοαυλικής θεραπείας των κιρσών με λέιζερ, δηλαδή θεραπεία που διαρκεί 20-30′, χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα.

Θεραπείες κιρσών : Μικροφλεβεκτομές

Η θεραπεία των μικροφλεβοεκτομών χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των κιρσών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα.Πρόκειται για πολύ μικρές τομές, μήκους μικρότερου από ένα χιλιοστό. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται μετά την έγχυση αναισθητικού στην περιοχή. Το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εξαιρετικό, καθώς λίγους μήνες αργότερα οι ουλές ξεθωριάζουν και σταδιακά εξαφανίζονται.

Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί είτε μόνη της είτε σε ως συμπληρωματική με την ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση Laser. Μετά τη διαδικασία ο ασθενής μπορεί να γυρίσει σπίτι του και προτείνεται η χρήση ελαστικών καλτσών συμπίεσης για δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Θεραπείες κιρσών : Χειρουργική χωρίς τομές

Η χειρουργική χωρίς τομές (Zero Incision Therapy)αποκαθιστά τις συνέπειες της φλεβικής ανεπάρκειας εντοπίζοντας το σημείο παλινδρόμησης του αίματος. Μπορεί να διενεργηθεί χωρίς καμία χειρουργική τομή και με τοπική αναισθησία. Αποτελεί μια καλή επιλογή για ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή μιας και είναι αναίμακτη. Μετά τον εντοπισμό της παλινδρόμησης με υπέρηχο triplex ακολουθεί ο ανώδυνος ενδοφλεβικός αποκλεισμός με Laser των φλεβικών στοιχείων. Έτσι κλείνει η παλινδρόμηση του αίματος και σταματά η δυσλειτουργία του φλεβικού συστήματος.Οι κιρσοί από την επόμενη μέρα υποχωρούν σταδιακά και είναι λιγότερο εμφανείς. Με το πέρασμα του τριμήνου έχει μείνει μόνο το 20% του αρχικού τους μεγέθους.

Έχουμε έτσι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του φλεβικού αίματος και τη θωράκιση του οργανισμού από τυχόν επιπλοκές, όπως θρομβώσεις. Αν υπάρχουν υπολείμματα των κιρσών ακόμα και μετά από τρεις μήνες μπορούμε να αντιμετωπιστούν με νέες θεραπείες γρήγορα και ανώδυνα όπως η χρήση ειδικού Laser ή Σκληροθεραπείας με αφρό.

Συνοψίζοντας

Οι κιρσοί είναι ένα σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα του φλεβικού συστήματος και προκύπτουν από διατεταμένες φλέβες των οποίων οι βαλβίδες έχουν υποστεί βλάβη. Οι σύγχρονες ιατρικές θεραπείες, όπου πραγματοποιούνται από έμπειρο αγγειοχειρουργό, είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν μια μόνιμη ιατρική λύση χωρίς πόνο και με άριστα τελικά αποτέλεσμα.

Κιρσοί Και Θεραπεία

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

Καλέστε μας