fbpx

Η σημασία επιλογής ενός κορυφαίου αγγειοχειρουργού για τις φλεβικές παθήσεις

Ο αγγειοχειρουργός θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια, τα οποία προκύπτουν από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των φλεβικών παθήσεων και είναι καθοριστικά για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Καλύτερος αγγειοχειρουργός για Φλεβικές παθήσεις: Η σημασία της επιλογής

Θα επιλέγατε ποτέ για την αντιμετώπιση μιας κάκωσης τη συμβουλή ενός οδοντίατρου; Μάλλον όχι. Όμως πολλοί ασθενείς αν και γνωρίζουν ότι πάσχουν από φλεβικές παθήσεις  απευθύνονται εν τέλει σε δερματολόγους, γενικούς χειρουργούς ή πλαστικούς χειρουργούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Μάλιστα, μεγάλο ρόλο στην επιλογή του ιατρού διαδραματίζουν και οι συστάσεις από φίλους και συγγενείς. Οι φλεβικές παθήσεις, όπως για παράδειγμα οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες, είναι εξαιρετικά συχνές, αλλά δυστυχώς οι μύθοι που κυκλοφορούν σχετικά με αυτές είναι πάρα πολλοί. Μύθοι, οι οποίοι συντηρούνται ακόμη και από τους ίδιους τους γιατρούς, όντας μη επαρκώς πληροφορημένοι για τη φύση των φλεβικών παθήσεων και το αντίκτυπο που έχουν στην υγεία των ασθενών και στην ποιότητα της ζωής τους γενικότερα. Ποιος είναι λοιπόν ο Καλύτερος Αγγειοχειρουργός για τις φλεβικές παθήσεις και ποια είναι τα κριτήρια επιλογής; Η εκπαίδευση και η εμπειρία όπως αναλύουμε παρακάτω.

Καλύτερος αγγειοχειρουργός για Φλεβικές παθήσεις: Τα συχνά και επικίνδυνα λάθη στη διάγνωση

Ο καλύτερος αγγειοχειρουργός είναι ο ιατρός που διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και την ικανότητα να αντιληφθεί πλήρως την επίπτωση της φλεβικής πάθησης στον ασθενή, να κάνει ολοκληρωμένη διάγνωση και να προτείνει την καταλληλότερη θεραπεία για την κάθε περίπτωση. Οι αγγειοχειρουργοί που εξειδικεύονται στις φλεβικές παθήσεις αντιμετωπίζουν συχνά περιστατικά ασθενών, οι οποίοι λάμβαναν για μεγάλο χρονικό διάστημα θεραπείες για δερματικές βλάβες χωρίς επιτυχία, για να αποδειχθεί εν τέλει ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα φλεβικής ανεπάρκειας, η οποία δεν είχε αναγνωριστεί εξαρχής και δεν είχε θεραπευθεί.

Ποια είναι τα κριτήρια της διάγνωσης

Ο Καλύτερος αγγειοχειρουργός θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια, τα οποία προκύπτουν από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των φλεβικών παθήσεων και είναι καθοριστικά για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Τον σημαντικότερο ρόλο στην διάγνωση των φλεβικών παθήσεων παίζει ο απεικονιστικός έλεγχος με έγχρωμο Duplex – το γνωστό σε όλους μας triplex. Το triplex αποτελεί τα «μάτια» του αγγειοχειρουργού και είναι τόσο απαραίτητο στην καθημερινή ενασχόληση με τη φλεβολογία όσο τα ακουστικά για τον παθολόγο. Επιτρέπει τη σωστή διάγνωση, τη χαρτογράφηση του φλεβικού συστήματος και την μετεγχειρητική παρακολούθηση. Επιπλέον, η σύγχρονη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας δευτέρου έως και έκτου βαθμού, όλων δηλαδή των παθήσεων του επιπολής φλεβικού συστήματος εκτός από τις ευρυαγγείες, γίνεται με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, με πιο σημαντική την θεραπεία με ενδοαυλικό Laser. Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την σωστή εφαρμογή του ενδοαυλικού Laser παίζει η σωστή διεγχειρητική απεικόνιση με υπερήχους. Επομένως, ο Καλύτερος αγγειοχειρουργός που καλείται να διαγνώσει και να θεραπεύσει φλεβικές παθήσεις πιο σημαντικές από τις ευρυαγγείες, θα πρέπει να κατέχει άριστες γνώσεις και εμπειρία στην χρήση υπερήχων.

ΕΝΔΟΑΥΛΙΚό ΛΕΙΖΕΡ ΚΑΛΥΤΕΡΟ&Sigmaf; ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓό&Sigmaf;

Για την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις (χρήση υπερήχων, τεχνογνωσία Laser, γνώση ενδοαυλικών τεχνικών με εφαρμογή στις φλεβικές παθήσεις, γνώση σκληροθεραπείας) και υλικοτεχνική υποδομή (εξοπλισμός υπερήχων, γεννήτριες Laser, χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι για τη διενέργεια σκληροθεραπειών κλπ). Η υπερεξειδίκευση είναι η σύγχρονη τάση στην ιατρική πρακτική. Επιτρέπει στον ιατρό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πάνω στο τομέα της επιλογής του. Συνεπώς, είναι προτιμότερο ο ασθενής με φλεβικά προβλήματα να προτιμήσει αγγειοχειρουργό που να έχει υπερεξειδικευτεί και να ασχολείται με αγάπη και αφοσίωση αποκλειστικά με τις φλεβικές παθήσεις.

ΦΛΕΒΙΚέ&Sigmaf; ΠΑΘήΣΕΙ&Sigmaf;

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας στην επιλογή αγγειοχειρουργού

Στην εποχή μας η διαδικτυακή παρουσία του ιατρού παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή. Προσφέρει στον ασθενή πληροφορίες τόσο για το αντικείμενο του γιατρού όσο και για την προσέγγιση του κάθε επαγγελματία στα κατά τόπους προβλήματα που εμφανίζονται στην ειδικότητά του, καταδεικνύει το επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας του ιατρού και λύνει απορίες πριν καν επισκεφτεί το ιατρείο ο ασθενής.

Συνοψίζοντας, η «χημεία» που θα αναπτυχτεί μεταξύ του γιατρού και του ασθενή κατά την επίσκεψη στο ιατρείο έχει καθοριστική σημασία στην τελική επιλογή, γιατί καλώς υπάρχουν οι πληροφορίες στο διαδίκτυο, αλλά δεν υπάρχουν εκεί για να αντικαθιστούν τον γιατρό. Ο καλύτερος αγγειοχειρουργός τόσο με τις επικοινωνιακές δεξιότητες όσο και με την επαγγελματική του κατάρτιση, θα βοηθήσει τον ασθενή να νιώσει ασφαλής με την επιλογή του, και έτσι θα δημιουργήσει έναν δεσμό εμπιστοσύνης, απαραίτητο για να επιτρέψει ο ασθενής οποιαδήποτε, χειρουργική ή μη, θεραπεία.

Βρείτε μας

Venocare Athens

Βασιλίσσης Σοφίας 27, Αθήνα 106 74

213 003 57 57
697 382 18 47

Φλεβολογικό Κέντρο Venous Center του Ομίλου Ιασώ

Λεωφ. Κηφισίας 37-39, 151 23 Μαρούσι, Αθήνα

213 003 57 57
697 382 18 47

Καλύτερος Αγγειοχειρουργός Για Φλεβικές Παθήσεις: Πως Να Επιλέξω;

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

Καλέστε μας