fbpx

Συχνές ερωτήσεις φλεβικών παθήσεων οι απαντήσεις τους

Άραγε τα ψηλοτάκουνα επηρεάζουν τις φλεβικές παθήσεις και αν τελικά πάσχω από κιρσούς πόσο θα μου κοστίσει να απαλλαγώ από αυτούς; Σ’αυτό το άρθρο απαντάμε σε μερικές από τις πιο συχνές ανησυχίες σας.

Αν και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κάνουν τα πόδια να δείχνουν πολύ όμορφα, η αλήθεια είναι ότι όντως επηρεάζουν αρνητικά την σωστή λειτουργία των φλεβών. Αυτό συμβαίνει διότι διατηρούν τους μύες της κνήμης σε κατάσταση διαρκούς σύσπασης, η οποία δεν είναι φυσιολογική.

Για να διατηρήσουν οι μύες της κνήμης την ικανότητα της αντλίας και να προωθούν το αίμα προς την καρδιά, πρέπει να χαλαρώνουν και να συσπώνται πλήρως, όσο πιο συχνά γίνεται.

Συνεπώς η πολύωρη χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της εργασίας για οκτώ και πλέον ώρες δεν συνιστάται.
Το κάπνισμα και η χρήση προϊόντων νικοτίνης δεν είναι ισχυροί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Ανεξάρτητα από αυτό, το κάπνισμα είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει στεφανιαία νόσο, καρδιακή προσβολή, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, αθηρωμάτωση και καρκίνο.

Επίσης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις περιφερικές αρτηρίες (Περιφερική Αποφρακτική Αρτηριοπάθεια), όπως πόνο στο περπάτημα, δερματικές βλάβες και έλκη που δεν επουλώνουν.

Εάν καπνίζετε, συνιστάται να το διακόψετε αμέσως.
Το αυξημένο σωματικό βάρος και η παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών και ευρυαγγειών. Η απώλεια βάρους οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα μετά από θεραπεία και μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών αλλά δεν συνιστάται να οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση στην αποκατάσταση της φλεβικής ανεπάρκειας.
Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει την χρήση ελαστικών καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης καθημερινά όμως αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Η ενδοαυλική αποκατάσταση με Laser είναι μια επέμβαση ανώδυνη, ασφαλής, χαμηλού κόστους, με άριστα αποτελέσματα, τα οποία διαρκούν. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με το American Venous Forum, συνιστάται η ενδοαυλική αποκατάσταση της φλεβικής ανεπάρκειας αντί της συντηρητικής θεραπείας η οποία θα πρέπει να γίνεται το συντομότερο μετά τη διάγνωση.
Το καλοκαίρι δεν αποτελεί αντένδειξη για να υποβληθεί κάποιος που πάσχει από φλεβική ανεπάρκεια σε θεραπεία.

Αντιθέτως, λόγω της ζέστης τα συμπτώματα συνήθως επιδεινώνονται και ο ασθενής χρήζει θεραπείας
Το αντίθετο, είναι πολύ οικονομική. Επειδή, όμως, δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πριν την έναρξη της θεραπείας τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν η χρέωση είναι συνήθως ανά συνεδρία.

Η κάθε συνεδρία μπορεί να αφορά και τα δύο πόδια ή κάθε πόδι ξεχωριστά ανάλογα με το πρόβλημα.
Τυπικά, μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε τις μεσημβρινές ώρες και να προστατεύσετε τις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία τουλάχιστον για 2 με 3 εβδομάδες.

Επίσης, επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας σε αυτές τις περιοχές
Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση ελαστικών καλτσών για πέντε έως δέκα ημέρες μετά την σκληροθεραπεία έχει ευεργετική δράση στο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς μειώνει τις εκχυμώσεις και τους ερεθισμούς και ταυτόχρονα προστατεύει από την ανάπτυξη υπέρχρωσης στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Η υπέρχρωση σχετίζεται με την εμφάνιση γραμμών ή στιγμάτων κίτρινης απόχρωσης στη θέση των φλεβών που υποβλήθηκαν σε σκληροθεραπεία. Αν και συνήθως δεν είναι μόνιμη, η εμφάνισή της μειώνεται σημαντικά με τη χρήση ελαστικών καλτσών μετά τη θεραπεία.
Faq_Banner
Συχνές Ερωτήσεις Φλεβικών Παθήσεων Οι Απαντήσεις Τους

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλέστε μας