fbpx

Ιατρική και μόνο υπόθεση η θεραπεία των κιρσών

Εύκολες, ανώδυνες και με μόνιμα αποτελέσματα οι σύγχρονες θεραπείες

«Οι κιρσοί εκτός από σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα, είναι κατανοητό ότι  αποτελούν και πλήγμα στην αισθητική των ποδιών, ειδικά στις γυναίκες, οι οποίες επηρεάζονται περισσότερο, δεδομένου ότι αναπτύσσουν κιρσούς τρεις φορές πιο συχνά απ’ ότι οι άνδρες. Στο πλαίσιο αυτό όμως θα κάνουν σημαντικό λάθος αν οι γυναίκες που έχουν κιρσούς καταφύγουν σε λύσεις που απλά μακιγιάρουν το πρόβλημα, για μια προσωρινή οπτική βελτίωση, χωρίς να το αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα και με ιατρική φροντίδα».

Αυτό τονίζει ο Αγγειοχειρουργός κ. Αλέξανδρος Ματθαίου, επιστημονικός υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Κέντρου Venocare Athens, με αφορμή περιστατικά από την κλινική εμπειρία του, τα οποία καθυστέρησαν να επιλυθούν, εξαιτίας προσωρινών λύσεων που όχι μόνο δεν επέφεραν αποτέλεσμα, αλλά ενδεχόμενα είχαν και συνέπειες από την καθυστερημένη έναρξη της σωστής θεραπείας.

«Δεν αμφισβητώ», συνεχίζει ο κ. Ματθαίου, «τη χρησιμότητα μιας υγιεινής διατροφής, συμπληρωμάτων ή βοτάνων που ίσως δρουν καταπραϋντικά στη φλεβική ανεπάρκεια που θα «πυροδοτήσει» τη δημιουργία των κιρσών, αλλά δεν θα συμφωνήσω με μια γυναίκα που υποχρεώνεται να φορέσει μακριά παντελόνια επειδή οι κιρσοί της την ενοχλούν αισθητικά και καταφεύγει σε λύσεις που διαφημίζουν την « εξαφάνιση» των κιρσών σε λίγα λεπτά και που όλοι φυσικά κατανοούμε τι εννοούν. Το θέμα μοιάζει με τις «μαγικές»  λύσεις που διαφημίζονται και που δήθεν εξαφανίζουν την αραίωση του τριχωτού της κεφαλής».

Οι κιρσοί θεραπεύονται οριστικά, προσφέροντας άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα μ’ ένα πλήθος ασφαλών μεθόδων, ανώδυνων και με τη δυνατότητα για άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, χωρίς τομές και ράμματα και με τη μικρότερη πιθανότητα υποτροπής.

«Οι κιρσοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό» εξηγεί ο κ. Ματθαίου,  «έτσι ώστε να αποφευχθούν επιπτώσεις  από τη φλεβική ανεπάρκεια, αλλά υπάρχουν και συμβουλές για να μην επιδεινώνεται η κατάστασή τους, όπως η αποφυγή ψηλοτάκουνων παπουτσιών, της ορθοστασίας, της παχυσαρκίας, ή της συνεχούς καθιστικής ζωής. Συγχρόνως βοηθάει πολύ  η στοχευμένη άσκηση όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και το κολύμπι, ενώ παραμένει σημαντικός ο ρόλος  και η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης».
Ιατρική Και Μόνο Υπόθεση Η Θεραπεία Των Κιρσών

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλέστε μας