fbpx

Η ασφάλεια της ενδοαυλικής θεραπείας των κιρσών με Laser

Η ενδοαυλική θεραπεία με χρήση Laser είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών.

Η ενδοαυλική θεραπεία με χρήση Laser είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών. Η τεχνική στοχεύει στην εξάχνωση της κύριας φλέβας που εμφανίζει βαλβιδική ανεπάρκεια και αδυνατεί να επαναπροωθήσει το αίμα στην καρδιά, με αποτέλεσμα αυτό να λιμνάζει στις φλέβες των ποδιών δημιουργώντας τους κιρσούς. Τα πλεονεκτήματα επιλογής της συγκεκριμένης μεθόδου αντί της συμβατικής σαφηνεκτομής είναι σημαντικά. Η ενδοαυλική θεραπεία ουσιαστικά “καυτηριάζει” και κλείνει τις φλέβες που προκαλούν τους κιρσούς χωρίς να τις αφαιρεί. Έτσι αποφεύγονται μετεγχειρητικές συνέπειες όπως αιμορραγία, μωλωπισμός και πόνος. Επιπλέον παρουσιάζει μικρότερα ποσοστά υποτροπής ή επιπλοκών όπως είναι η θρόμβωση, ενώ επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες και συνοδεύεται από άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Τέλος, η μέθοδος πραγματοποιείται με υψηλή ακρίβεια και ασφάλεια σε όλα τα στάδια της επέμβασης ενώ η φλέβα εξαχνώνετα μέσω της εφαρμογής ενέργειας Laser απ' ευθείας στον αυλό. Η τεχνική της ενδοαυλικής θεραπείας είναι ιδιαίτερα ασφαλής με αποτέλεσμα να συνιστάται από την αμερικανική αγγειοχειρουργική κοινότητα και το American Venous Forum έναντι της σαφηνεκτομής. Η υψηλή εξειδίκευση του αγγειοχειρούργου στη συγκεκριμένη μέθοδο, σε συνδυασμό με τις υποδομές υψηλής τεχνολογίας που απαιτούνται για την εφαρμογή της, κάνουν την εμφάνιση επιπλοκών ακόμη πιο απίθανη. Σημαντική είναι η καλή διάγνωση κι εκτίμηση του προβλήματος από το θεράποντα ιατρό πριν την εφαρμογή της θεραπείας καθώς και η λεπτομερής καταγραφή του ιστορικού του ασθενούς. Έτσι ο γιατρός θα συζητήσει με τον ασθενή για να σταθμίσει πιθανούς κινδύνους σε σχέση με το βέλτιστο αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα πιθανές αλλεργίες ή φαρμακευτικές αγωγές του ασθενή. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, αξίζει να σημειωθούν τα εξής:
  • Οποιαδήποτε διαδικασία κατά την οποία το δέρμα υφίσταται διάτρηση παρουσιάζει έναν θεωρητικό κίνδυνο μόλυνσης. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, όμως, οι πιθανότητες να προκληθεί μια μόλυνση που χρήζει θεραπείας με αντιβιοτικό είναι λιγότερες από μία στις 1000.
  • Αν και οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές, σε περίπτωση μωλωπισμού ή υπερευαισθησίας της περιοχής μετά την επέμβαση η χρήση ελαστικών καλτσών συμβάλει στην αντιμετώπιση.
  • Μετά το πέρας της θεραπείας έχει αναφερθεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, θερμική καταστροφή των νεύρων που περιβάλλουν την περιοχή της θεραπείας κάτι που σε γενικές γραμμές αποκαθίσταται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Συχνά μπορεί να εμφανιστεί θρομβοφλεβίτιδα προκαλώντας πόνο και ερυθρότητα στην περιοχή της θεραπείας, η αντιμετώπισή της όμως επιτυγχάνεται εύκολα, μέσω μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
  • Εξαιρετικά σπάνια περίπτωση αποτελεί η πιθανότητα δημιουργίας εμβολής λόγω θρόμβων που σχηματίζονται στις φλέβες και μπορούν να φτάσουν στα πνευμόνια.
Η Ασφάλεια Της Ενδοαυλικής Θεραπείας Των Κιρσών Με Laser

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Γιατί δημιουργήσαμε ένα νέο, σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο, που είναι στελεχωμένο από το πλέον καταξιωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία για διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Γιατί θα εκτιμήσουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του φλεβικού σας προβλήματος, χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα όργανα διαγνωστικού ελέγχου, με απαραίτητο στη συνέχεια τον πλήρη απεικονιστικό έλεγχο με triplex φλεβών.
Γιατί οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φλεβικής σας πάθησης και θα μπορέσετε άμεσα να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αποκλειστική ενασχόληση με τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων μετουσιώνεται σε πάνω από 3500 επεμβάσεις, έχοντας προσφέρει άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλέστε μας