Χειρουργική χωρίς τομές

Τι είναι η τεχνική Zero Incision;

Η χειρουργική χωρίς τομές (Zero Incision Therapy) επιδιώκει τον εντοπισμό και την εστιασμένη θεραπεία των σημείων παλινδρόμησης του αίματος αποκαθιστώντας τις συνέπειες της ανεπάρκειας, χωρίς καμία τομή.

Αποτελείται από τρία στάδια:

  • Λεπτομερής χαρτογράφηση του φλεβικού δικτύου που επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό του σημείου δυσλειτουργίας.
  • Ανώδυνος ενδοφλεβικός αποκλεισμός με Laser (EVLA) των φλεβικών στοιχείων που δημιουργούν την δυσλειτουργία, και συνεπώς τροφοδοτούν τους κιρσούς. Με τον εστιασμένο αποκλεισμό των φλεβικών στοιχείων που ευθύνονται για την παλινδρόμηση του αίματος πετυχαίνουμε την υποστροφή των κιρσών που από την επόμενη κιόλας ημέρα μειώνονται σημαντικά σε διάμετρο και είναι λιγότερο εμφανείς ενώ μετά το πέρας του τριμήνου έχουν μειωθεί στο 20% του αρχικού τους μεγέθους. Με το πέρας της ενδοφλεβικής θεραπείας η φυσιολογική κυκλοφορία του φλεβικού αίματος αποκαθίσταται πλήρως. Αυτό σημαίνει αποτελεσματική θεραπεία των συμπτωμάτων και προστασία από τυχόν επιπλοκές, όπως θρομβώσεις, από την πρώτη μόλις ημέρα της έναρξης της θεραπείας.
  • Εξαφάνιση υπολειμμάτων των κιρσών που πραγματοποιείται τρεις μήνες μετά από την επέμβαση, εύκολα και γρήγορα, με τη χρήση ειδικού Laser ή Σκληροθεραπείας με αφρό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής Zero Incision Therapy ;

  • ΔΕΝ περιλαμβάνει χειρουργικές τομές.
  • Μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με τοπική αναισθησία.
  • Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο, με μειωμένο κόστος, αποτρέποντας την εισαγωγή σε νοσοκομείο.
  • Είναι εντελώς αναίμακτη επιτρέποντας ακόμη και τη θεραπεία ασθενών που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

 
kirsos-prinΟ Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου και όλοι οι συνεργάτες του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το φλεβικό σύστημα των κάτω άκρων.