Ζώντας σε μια εποχή που όλα βρίσκονται σε αθφονία και η προσφορά πλέον υπερκαλύπτει τη ζήτηση, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τον κανόνα αυτό και ο κλάδος της ιατρικής.

Για τον λόγο αυτό και ορμώμενη από την πολύ πρόσφατη εμπειρία μου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα δικά μου κριτήρια που διαφοροποιούν τον γιατρό που τελικά κερδίζει την εμπιστοσύνη μου σε σχέση με πληθώρα άλλων.

Σαφώς, οι περισσότεροι γιατροί σήμερα είναι άριστα εκπαιδευμένοι και σε πολλές περιπτώσεις οι διαφορές ανάμεσα στον καλό και τον καλύτερο γιατρό είναι πολύ λεπτές και δύσκολα τις καταλαβαίνουμε.

Επιπλέον, θεωρώ ότι επειδή όλοι έχουμε τις συστάσεις μας, ο γιατρός του καλύτερου φίλου μας δεν είναι οπωσδήποτε ο καλύτερος και για μας.

Για μένα βασικό ρόλο παίζει να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας.

Αυτό που θα νιώσουμε από την πρώτη επαφή μας με τον γιατρό, είναι αυτό που θα χτίσει και τη σχέση μας μαζί του.

Ο γιατρός μας πέρα από τα διπλώματα, τις καλές συστάσεις και την πείρα του, το πολυτελές ιατρείο ή το κατάλληλο marketing πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη.

Η ευγένεια και η θετική ανταπόκριση όχι μόνο από τον ίδιο τον γιατρό αλλά και από το υπόλοιπο προσωπικό του ιατρείου, είναι αυτή που θα μας κάνει να νιώσουμε ασφαλείς και να εκθέσουμε το πρόβλημα αλλά και τις ανησυχίες μας.

Τέλος, θεωρώ ότι η προσέγγιση των ασθενών από το γιατρό θα πρέπει να διέπεται από ταπεινοφροσύνη και ανθρωπιά.

Απευθυνόμενη λοιπόν τώρα, σε εσάς κ. Αλέξανδε Ματθαίου και γιατρέ μου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που καταφέρατε από το πρώτο κιόλας ραντεβού μας, να με βοηθήσετε να ξεπεράσω όλους τους φόβους και τους ενδοιασμούς μου.

Με κάνατε να σας εμπιστευτώ με την επιστημονική σας κατάρτιση αλλά και με την απόλυτα θετική και ανθρώπινη προσέγγισή σας.

Εφαρμόζοντας στη δική μου περίπτωση τις καταλληλότερες μεθόδους, με απαλλάξατε από κάθε μορφή δυσάρεστου αισθήματος στα πόδια μου (όπως κάψιμο, βάρος, κράμπες και μούδιασμα).

Και το σημαντικότερο, μου δώσατε πίσω τη χαμένη αυτοπεποίθησή μου και με κάνατε να νιώσω πάλι όμορφα, αναδεικνύοντας τα πόδια μου!!!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς…