Φλεβικά Έλκη

1Τι είναι τα φλεβικά έλκη;

Φλεβικά Έλκη

Τα φλεβικά έλκη είναι βλάβες στο δέρμα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Είναι δύσκολα στην αντιμετώπισή τους καθώς η επούλωσή τους καθυστερεί πολύ και έχουν την τάση να υποτροπιάζουν.

Αναπτύσσονται, συνήθως, στην έσω επιφάνεια της κνήμης, πάνω από τον αστράγαλο. Είναι ολικού πάχους ενώ το δέρμα γύρω από το έλκος μπορεί να έχει καφέ απόχρωση και να είναι σκληρό στην υφή.

Οι επιμολύνσεις είναι συχνές και χαρακτηρίζονται από ένα πράσινο επίχρισμα που καλύπτει την επιφάνεια του έλκους και την άσχημη μυρωδιά που αναδύει. Το μέγεθός τους μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο.

Τα φλεβικά έλκη αποτελούν μία μόνο από τις επιπτώσεις της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κιρσούς ή θρομβώσεις.

2Πως αντιμετωπίζονται τα φλεβικά έλκη;

Η αντιμετώπιση του φλεβικού έλκους, προϋποθέτει την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας, και επιτυγχάνεται ανώδυνα με ενδοαυλική θεραπεία με Laser.

Η θεραπεία μειώνει την φλεβική υπέρταση στην περιοχή του έλκους, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην ταχύτερη επούλωση του.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται και ειδική θεραπεία με εφαρμογή Laser στην επιφάνεια των φλεβικών ελκών, η οποία έχει θεαματικά αποτελέσματα, επιταχύνοντας σημαντικά την επούλωση.

Μερικές ακόμη ενδεικτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των φλεβικών ελκών είναι η σκληροθεραπεία με αφρό, μικροφλεβεκτομές, χειρουργική χωρίς τομές και η χρήση ελαστικών καλτσών συμπίεσης.