Σκληροθεραπεία με αφρό

Η σκληροθεραπεία με αφρό αποτελεί εξέλιξη της κλασσικής σκληροθεραπείας.

σκληροθεραπεια με αφροΗ έκχυση της σκληρυντικής ουσίας στη φλέβα σε μορφή αφρού ενισχύει πολύ την δράση της. Επιπρόσθετα, αδειάζει την φλέβα από αίμα και επιτρέπει την επαφή της με το τοίχωμα της φλέβας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  Έτσι έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το φάρμακο σε μικρότερες συγκεντρώσεις και όγκο.

Ο αφρός παράγεται κατά την ανάμειξη της υγρής μορφής του φάρμακου με αέρα. Η έκχυση μπορεί να γίνει σε φλεβικούς κλάδους μεγαλύτερης διαμέτρου που βρίσκονται πιο βαθειά κάτω από το δέρμα. Η παρακέντηση αυτών των κλάδων γίνεται με υπερηχογραφική καθοδήγηση. Έτσι, η χορήγηση του αφρού γίνεται με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια.

Η μέθοδος έχει απόλυτη ένδειξη στην αντιμετώπιση της υποτροπής κιρσών μετά από χειρουργείο, οπότε είναι ιδιαίτερα συχνή η ανάπτυξη ενός δαιδαλώδους φλεβικού δικτύου που ανεπαρκεί στην περιοχή της παλαιάς επέμβασης.

Η σκληροθεραπεία με αφρό μπορεί να εφαρμοστεί μόνη της ή σε συνδυασμό με την απλή σκληροθεραπεία.

Η μέθοδος εφαρμόζεται αποκλειστικά στο χώρο του ιατρείου και δεν είναι απαραίτητη η χρήση αναισθησίας. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι τα πλέον ενδεδειγμένα, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες μελέτες.

contactBTN

Ρωτήστε μας!

Που θα μας βρείτε

Αθήνα

  • Δ. Καρνεάδου 41, Αθήνα
  • Τ. 213-0035757

map

Χαλάνδρι

  • Δ. Λ. Πεντέλης 22, Χαλάνδρι
  • Τ. 213-0035757

map