Σκληροθεραπεία

σκληροθεραπείαΗ σκληροθεραπεία (microsclerotherapy) είναι η ένεση φάρμακου στους φλεβικούς κλάδους που ανεπαρκούν. Το φάρμακο προκαλεί την καταστροφή του εσωτερικού χιτώνα που καλύπτει τον αυλό της φλέβας και έτσι ο αυλός της κλείνει. Έχει ιδιαίτερη ένδειξη για την αντιμετώπιση ευρυαγγειών.

Η ένεση γίνεται με βελόνες που είναι ιδιαίτερα λεπτές και είναι ανώδυνη. Θα πρέπει να γίνεται σε όλες τις διατεταμένες φλέβες που είναι ορατές στο δέρμα, καθώς και στις φλέβες που τις τροφοδοτούν. Αυτές είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, βρίσκονται πιο βαθειά κάτω από το δέρμα και συνήθως δεν φαίνονται.

Για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα απαιτούνται παραπάνω από μία συνεδρίες. Ο αριθμός των συνεδριών που είναι απαραίτητος διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, συνήθως, όμως, είναι από δύο έως τέσσερις. Το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί από συνεδρία σε συνεδρία είναι περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες.

Η σκληροθεραπεία εφαρμόζεται αποκλειστικά στο ιατρείο και χρησιμοποιούνται τα πλέον ενδεδειγμένα φάρμακα, τα οποία βάσει μελετών έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι ιδιαίτερα καλά ανεκτή από τον ασθενή, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία.

Σύμφωνα με μελέτες, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα της σκληροθεραπείας σχετίζεται με τη χρήση ελαστικών καλτσών μετά τη θεραπεία. Συνιστούμε σε όλους τους ασθενείς μας να φοράνε ελαστικές κάλτσες για πέντε έως δέκα ημέρες μετά την κάθε συνεδρία σκληροθεραπείας.

contactBTN

Ρωτήστε μας!

Που θα μας βρείτε

Αθήνα

  • Δ. Καρνεάδου 41, Αθήνα
  • Τ. 213-0035757

map

Χαλάνδρι

  • Δ. Λ. Πεντέλης 22, Χαλάνδρι
  • Τ. 213-0035757

map