Θεραπεία φλεβικών παθήσεων

Η σωστή διάγνωση και χαρτογράφηση του φλεβικού δικτύου και των σημείων της ανεπάρκειας του κάθε ασθενούς, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στο σχεδιασμό της ορθής αντιμετώπισης. Αυτή θα πρέπει να είναι εξατομικευμένη, να υπακούει στις αρχές της σύγχρονης φλεβολογίας και να είναι σύμφωνη με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και συστάσεις.

Οι επιφανειακές φλέβες που ανεπαρκούν έχουν υποστεί βλάβες στο τοίχωμά τους, οι οποίες συνήθως είναι ανεπανόρθωτες. Όλες οι θεραπείες, εκτός από την συντηρητική, στοχεύουν στην καταστροφή των παθολογικών φλεβικών κλάδων. Η απορροή του αίματος από τα κάτω άκρα γίνεται κυρίως από το εν τω βάθει φλεβικό δίκτυο. Άρα η καταστροφή των ανεπαρκούντων επιφανειακών φλεβών δεν έχει καμία επίπτωση στην κυκλοφορία του αίματος. Αντιθέτως, με την ομαλοποίηση της φλεβικής πίεσης η κυκλοφορία βελτιώνεται. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την βελτίωση των τροφικών αλλοιώσεων στο δέρμα σε προχωρημένα στάδια φλεβικής ανεπάρκειας.

Κάθε θεραπευτική μέθοδος θα πρέπει να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται για τον ασθενή. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Τέλος, θα πρέπει να προσφέρει αποτέλεσμα που διαρκεί.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονιστεί ότι η φλεβική νόσος είναι νόσος προοδευτική, η πορεία της οποίας δεν αντιστρέφεται από την εφαρμογή της θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο των χρόνων ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει νέους ανεπαρκούντες κλάδους. Η εμφάνιση νέων ανεπαρκούντων φλεβών έχει σχέση με την πρόοδο της νόσου και δεν συνιστά υποτροπή.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα στην σύγχρονη φλεβολογία και στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα καλά ανεκτές από τον ασθενή, ο οποίος συνήθως μπορεί και επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.

Πολλές από αυτές πραγματοποιούνται στο χώρο του ιατρείου, ο οποίος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και πλήρως εξοπλισμένος.

Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι μετά από κάθε θεραπεία ο ασθενής θα πρέπει να φοράει ελαστικές κάλτσες κιρσών. Η σκληρότητα των καλτσών και το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να τις φοράει ο ασθενής ποικίλει ανάλογα με την θεραπεία.

Δείτε αναλυτικά τις θεραπείες των φλεβικών παθήσεων

contactBTN

Ρωτήστε μας!

Που θα μας βρείτε

Αθήνα

  • Δ. Καρνεάδου 41, Αθήνα
  • Τ. 213-0035757

map

Χαλάνδρι

  • Δ. Λ. Πεντέλης 22, Χαλάνδρι
  • Τ. 213-0035757

map